Sült csirke nyári kivitelben, paradicsommal sütve: 2 perc összeállítani

Ács Bori 2019. augusztus 17.

Egyelőre nem sikerült elsajátítanom azt a csuklóreflexet, amivel édesanyám pillanatok alatt, mindenféle különösebb tervezés nélkül képes ebédet varázsolni akár tizenhat főre.

Pedig nagyon szeretném valahogy átvenni ezt a képességet, amivel nem rendül meg akkor sem, ha a tervezetthez képest mondjuk kétszer annyian jönnek ebédre. Ilyenkor nem tölt hosszú órákat kétségbeesetten, izzadva a konyhában, mégis lesz elég étel az asztalon, méghozzá elég finom dolgok, de sallang és cifrázás nélkül.

2 perc munka van vele

Ilyen ez a paradicsomos sült csirke is, ami a maga egyszerűségében nagyszerű. Tulajdonképpen pontosan annyi, amennyit a neve rejt: sült csirke paradicsommal. Körülbelül két percbe telik az összerakása és egy óra alatt megsül, mégis sokkal különlegesebb, mint egy sima sült hús, a paradicsomtól és a friss bazsalikomtól pedig igazi nyári jellege van.

paradicsomos-csirke_1.jpg

Most nyáron lehet friss, leturmixolt paradicsomból is készíteni, de ha épp nincs ilyen kéznél, passzírozott is megteszi. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6715002658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása