Selymes zöldbabfőzelék zabpehellyel sűrítve: hidegen is tökéletes

Szász Eszter 2019. augusztus 16.

Valahogy a zöldbab mindig mostohagyereknek számított a családban. A zöldborsó volt a nagy kedvenc, a babot maximum a menzán ettük. Arról pedig csupán annyi emlékem van, hogy szálkás zöldbabok úszkáltak a rántásban. Ráadásul a főzelék savanyú is volt.

Nagymamám zöldbabfőzeléke már egészen más volt. Ő eleve sárga hüvelyű babból készítette, tejföllel, kicsit édesen. És ami a legfontosabb: szálkamentesen.

A zöldbab szezonja nyáron van, ne habozzunk, vegyünk belőle és készítsünk főzeléket. Ahogy a zöldborsónál és a többi főzeléknél, itt sem akartam lisztes rántást, így maradt a zabpehely, illetve a zöldség saját maga. Egyébként mirelitből is elkészíthető, akkor nem is kell sokáig főzni.

zoldbabfozelek.JPG

A zöldbab rendkívül egészséges

A zöldbabot érdemes beiktatni az étrendünkbe, mert egyrészt kalóriaszegény, másrészt B1-, B2- és C-vitamint tartalmaz, valamint magas a rosttartalma is. Egyedül a rántáson csúszhat el a diétás mivolta, de ha önmagával, esetleg zabpehellyel sűrítjük, máris megoldottuk ezt a problémát is. Ez a változat nem elég, hogy viszonylag kalóriaszegény, de annyira finom, hogy én hidegen is rájártam és a végén nem volt mihez feltétet készíteni. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2114933940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása