Kívül-belül tele van gyümölccsel ez a hideg, nyári tejberizs

Ács Bori 2019. augusztus 15.

A tejberizs nálunk olyan megunhatatlan univerzális sztárétel, mint a paradicsomleves és a túrógombóc, minden héten napokig tudná enni az egész család télen és nyáron is. Csakúgy, mint az előbbieket, ezt is nagyon hamar meg tudom unni, ezért muszáj volt feldobni valamivel.

A család többi tagjával ellentétben, akik nem átallanak rengeteg kakaóport, sőt, mogyorókrémet tenni rá, én nagyon sok gyümölccsel szeretem.

Látványos, csupa gyümölcs desszert

Most a tejberizs gyümölcsrizses kiadását sikerült teljesen kimaxolnom úgy, hogy nemcsak belekevertem a gyümölcsből, hanem hozzá is turmixoltam belőle, így a rizst bevonó ragacsos massza is színes és gyümölcsös lett. Látványra és ízre is nagyon nyári és elképesztően jól mutat. 

gyu_mo_lcsrizs_1.jpg

Most málnával készítettem, de bármilyen más bogyóssal el tudom képzelni, akár őszibarackkal is. A legjobb, ha még kerül rá egészben is a gyümölcsből, de az lehet akár másféle is, például, mint a képen látható málna-barack kombináció.

Hígabbra főzzük

Valamivel hígabbra kell beállítani, mint ahogy a tejberizst szoktuk, mert hűlés közben még szív magába nedvességet és összeáll a rizs. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4615003632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása