Tökspagetti fokhagymás fűszervajjal: fogyókúra alatt is ehetünk finomakat

Sági Zsófia 2019. augusztus 11.

Ha rajongunk a spagettiért, de éppen szigorú diétán vagyunk, akkor készítsük el ezt az isteni tökspagettit. Természetesen nem lesz olyan az íze, mint a tésztának, de ugyanolyan szószokkal és feltétekkel kínálhatjuk, mint a hagyományos társát.

Fogyókúra alatt a két legnépszerűbb tésztahelyettesítő a cukkini és a tök. Cukkinispagettire néztünk már receptet, úgyhogy itt volt az ideje a tökös verziónak is. 

tokspagetti.jpg

Tökvariációk

Bár eredetileg spagettitökből készül a recept, ezt egyelőre nem nagyon lehet itthon beszerezni - aki hozzá tud jutni, az mindenképp próbálja ki azzal. Ha viszont nem vagyunk ilyen szerencsések, akkor használhatunk hozzá gyalult tököt is. Ha utóbbiból készítjük, akkor a folyamat is jelentősen lerövidül: egy kis olívaolajon pároljuk puhára vagy sós vízben főzzük ressre, majd forgathatjuk is a szószba. Ősszel sütőtökből is el tudom képzelni.

A tökspagettihez tökéletesen passzol egy sima fokhagymás, zöldfűszeres olívaolaj, de kínálhatjuk paradicsomszósszal, például marinarával vagy bazsalikomos pestóval is. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr414999222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása