30 perces teriyaki csirkemell brokkolival és paprikával: amerikai verzió

Sági Zsófia 2019. augusztus 11.

Isteni ázsiai csodavacsorát vagy ebédet rittyenthetünk mindössze 30 perc alatt. Ez a wokban - vagy akár mélyebb serpenyőben - készült szójaszószos, édeskés szósszal borított csirkemell az egyik legfinomabb feltét rizs mellé.

A teriyaki egy japán konyhatechnikai kifejezés, amely során szójaszószos, cukros bevonattal ellátott elemeket pirítunk, sütünk vagy grillezünk meg. Japánban legtöbbször halakhoz, de nyugaton fehér és vörös húsok készítésénél is használják.

teriyaki_1.jpg

Nem az eredeti, de isteni

Míg az eredeti japán verzióba szójaszósz, mirin és cukor vagy méz kerül, addig az "amerikai változatok" felturbózták az alapreceptet, ez történt itt is, ugyanis a lent olvasható recept szezámolajjal, fokhagymával és különböző fűszerekkel egészült ki. Eredetileg a pácban grillezik meg a húst, itt viszont a pirított csirkemellre kerül az öntet.

Annak ellenére, hogy nem az eredeti teriyakiről beszélünk, mégis az egyik legfinomabbról, mind a szósz, mind az aranybarnára pirított csirkemell tökéletes, az öntet mindenhol bevonja a húst és a zöldségeket, mialatt besűrűsödik. A ressre párolt brokkoli és az édeskés kaliforniai paprika pedig már csak hab a tortán. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4314999112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása