Ez kell a finom padlizsánkrémhez: mutatjuk, mi a titka

Ács Bori 2019. augusztus 11.

Egészen röviden meg lehet fogalmazni azt, mi kell a legfinomabb padlizsánkrémhez, viszont azt, hogy mi nem kell, órákig tudnám sorolni. Az egyszerűség a legnagyszerűbb ebben a műfajban, mint oly sok más esetben. 

A jó padlizsánkrémhez először is jó padlizsánra van szükség, amiből, mivel egész évben lehet kapni, nem mindig könnyű igazán finomat kifogni. Arra mindenesetre érdemes figyelni, hogy ne legyen túlságosan nagy, viszont feszes, fényes és ráncoktól mentes legyen a héja. 

Szükség van tűzre

A legjobb padlizsánkrém a parázs felett megsütött, enyhén megégett héjú padlizsánból lesz. Az így elkészített zöldség belül elképesztően füstös, intenzív ízű lesz, ezt az ízt pedig semmi mással nem lehet elérni, csak tűzzel. Közelítő, de tényleg csak közelítő pótmegoldás a gázlángon történő odapirítás módszere, amit korábban itt írtunk le, de nyáron tényleg megéri tüzet rakni egy jobb padlizsánkrém kedvéért.

padlizsankrem_1.jpg

Ha pedig ez megvan, akkor már nem igazán kell hozzá sok minden. Csak olívaolaj, só, kevés, de tényleg nem túlzásba vitt mennyiségű fokhagyma vagy nagyon apróra vágott lilahagyma, esetleg egy kis citromlé. Ezen kívül is bele lehet még tenni egy-két kiegészítőt, de ez az alap már önmagában csodálatos tud lenni. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5914998170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása