Csípős, kínai szecsuáni szósz - Ne vedd meg a boltit, otthon is könnyen összedobhatod

Sági Zsófia 2019. augusztus 10.

A kínai szecsuáni szószról azt gondolhatjuk első, sőt, sokadik hallásra is, hogy bonyolult az elkészítése és tele van extrábbnál extrább alapanyagokkal, pedig valójában ez nincs így.

A szósz elkészítése összesen 5 percet vesz igénybe és az alapanyagok listája sem vészesen bonyolult. A szecsuáni szószt használhatjuk húsok mellé vagy mártogatósnak, rajtunk múlik, hogy mennyire csípősre vagy éppen édesre készítjük.

szecsuani-szosz.jpg

A szecsuáni szósz összetevői

Az öntet alapja a szójaszósz, ezt kell különböző fűszerekkel felturbózni. Az édesítéshez használhatunk juharszirupot, de ha éppen nincsen kéznél vagy egyébként nem a konyhánk része, nyugodtan lehet helyettesíteni barna cukorral is. Az eredeti recept Sriracha szószt ajánl az öntetbe, de ezt is lecserélhetjük bármilyen más chiliszószra.

Két olyan dolog kell hozzá, amelyek valószínűleg alapesetben nem képezik a háztartásunk részét: a rizsecet és a kínai ötfűszerkeverék. Előbbi szinte bármelyik hipermarketben kapható, utóbbit fűszeráruházakban tudjuk beszerezni, például itt, de el is hagyható.

Attól függően, hogy mihez használnánk a szószt, kukoricakeményítővel tudjuk sűríteni. Ha egészen híg, folyós öntetet készítenénk, hagyjuk el belőle, ha sűrűbb mártogatóst szeretnénk, tegyünk bele egy evőkanállal. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5514733837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása