Barack selymes vaníliakrémmel és málnapürével: ez a Peche melba

Ács Bori 2019. augusztus 10.

Nagymamám forradalmi receptje következik, és ez egyáltalán nem ellentmondás. Mint számomra utólag kiderült, a desszert eredetije teljesen másképp fest, mint ahogy ő készítette, hogy tévedésből vagy határozott újításból-e, azt nem tudom.

Mindenesetre szerintem ez, a három egyszerű alapanyag kombinációján alapuló desszert sokkal különlegesebb és háziasabb étel az ő felfogásában, mint eredetileg.

A desszert eredetije

Az igazi Peche Melbát Auguste Escoffier készítette el elsőként a londoni Savoy szállóban és Nellie Melba operaénekes után nevezte el. Ez a desszert voltaképpen a legérettebb, szezonja csúcsát élő őszibarack cukorszirupban megbuggyantva, majd felékesítve vaníliafagyival és málnapéppel. 

pesche_melba1200.jpg

A nagyi újítása

A nagyi alapjaiban rengette meg a szerkezetet, ugyanis vaníliafagyi helyett főzött vaníliakrémmel tálalta a barackot. Mivel a málna- és a barackszezon nem mindig ér össze, ezért friss málna helyett málnalekvár került a tetejére, de ez nem igazán rontott az összképen. Az egész ráadásul egy rendkívül csinos, jól előkészíthető vendégváró desszert lett, amit, ha épp beütött a barackszezon, mint például most is, akkor nagy mennyiségben lehetett előállítani. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8214996178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása