Amerikai palacsintából sosem elég, el tudnék rajta éldegélni úgy, hogy minden hétvégén azt eszem. Azért szeretem, mert lehet hagyományosan, diétásan, édesen, sőt, sósan is készíteni.
Megkockáztatom, hogy jobban kedvelem az amerikai palacsintát, mint a hagyományosat. Szeretem kevergetni a tésztáját, szeretem, ahogy kisülnek a kis pufók palacsinták a serpenyőben és szeretem őket mindenféle finomsággal megkenni. Ha épp olyan a kedvem, akkor teljes kiőrlésű liszttel, ha másképp ébredek, akkor pedig simával készítem.
Kukoricaliszt az alapja
Na, de mit tegyünk, ha valaki gluténérzékeny? Ha lehet kapni gluténmentes kenyeret, tésztát és sokféle pékárut, mi is tudunk készíteni gluténmentes amerikai palacsintát. Az alapja kukoricaliszt, amelyből először kását kell készíteni, illetve szükségünk van gluténmentes lisztre is. A többi eljárás ugyanaz, mint a hagyományos palacsinta esetében, de az ízélmény garantált.
Fotó: Getty Images