A hagyományos kókuszgolyó reformváltozata talán még az eredetinél is finomabb, ráadásul savanykás, citromos ízvilága miatt igazán könnyed, nyári édesség.
Természetesen sütni ezt sem kell, időben tehát ugyanannyi, mint a klasszikus, csak éppen jóval egészségesebb. Cukor nem, csak juharszirup vagy méz kerül bele, bolti keksz helyett pedig krémes kesudió adja az alapját.
Citromos-kókuszos csoda
Tésztává a citromlé alakítja, ebből annyit kell hozzá adagolni, hogy formázható massza legyen belőle. A kókuszreszelék viszont itt sem marad el, a golyóba és a külsejére is kerül belőle, de a citrom és a kókusz annyira fenséges együtt, hogy szerintem ezt senki nem fogja bánni.
Az élvezetet tovább lehet fokozni másfajta magvakkal, tehetünk a kesudió mellé akár mandulát is, de apróbb darabokban is belecsempészhetünk csonthéjasokat, ha ropogósabb textúrára vágyunk.
Fotó: Getty Images