Hallottál már az agrowellnessről? Izgalmas augusztusi programokat ajánlunk

Sági Zsófia 2019. augusztus 7.

Minden héten újabb és újabb gasztroprogramok vesznek le minket a lábunkról, alig lehet közülük választani. Vannak kisebb, korlátozott létszámú kurzusok és hatalmas tömegeket megmozgató fesztiválok is köztük.

Ezen a héten észak-amerikai borokkal, homárvacsorával, háromszázféle nedűvel, szabadtéri piknikkel, pizzasütéssel és pezsgőkurzussal várják az érdeklődőket. 

Észak-Amerika Mesterkurzus

Budapest, Dohány utca - augusztus 8. 18:00-22:00

A rendezvény helyszíne a Veritas Borkereskedés, ahol sok szeretettel várják a borok szerelmeseit. Bár sokan nem tudják, az Amerikai Egyesült Államok a világ egyik legnagyobb bortermelő országa. A fogyasztási trendeket merőben befolyásolják a “Napa-völgyi divatok”, amely az egyik legnevesebb kaliforniai borvidék. A mesterkurzuson a cabernet sauvignon és a chardonnay sikertörténete, illetve az amerikai álom is terítéken lesz, de megkóstolják a Fehér Ház borát is és számos információt lehet kapni az Újvilág legnagyobb hatású bortermelő vidékeiről Szik Mátyás, háromszoros magyar bajnok sommelier humoros, mégis profi előadásmódján keresztül. A kurzusra jelentkezni kell és részvételi díja is van, ezekről az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

XI. Homárvacsora a Shrimpynél

Budapest, Shrimpy Street Food Bar & Truck - augusztus 9. 16:00-22:00

Ez az este a homárnak és a homár szerelmeseinek van szentelve, a menü minden egyes részében visszaköszön a nemes alapanyag. Homárkrémleves, homár paradicsomos, avokádós tagliatelle-vel, roston sült homár friss kevert salátával vagy zöldfűszeres házi vajjal, édes szójás homárragu, esetleg roston sült langusztafarok? Itt mindegyik lesz. A férőhelyek száma korlátozott, ezért mindenképpen szükség van asztalfoglalásra és előrendelésre. Aki a szabad ég alatt fogyasztaná el a vacsoráját, az a teraszra is foglalhat helyet. A részletes menüsor és az árak az esemény Facebook-oldalán elérhetőek. 

progiaug.jpg

Balatonfüredi Borhetek

Balatonfüred, Tagore sétány - augusztus 9.-szeptember 1.

Balatonfüred legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválján huszonöt borász települ ki, az első boros pavilon a hagyományoknak megfelelően idén is az év borászáé, azaz Kálmán Józsefé. A borvidék legjobb nedűit, harminc fajtából származó, közel háromszázféle bort, köztük rozékat, gyöngyöző borokat, rizlingeket és díjnyertes borokat lehet majd megkóstolni. A borozás mellé élőzene szól, de ezek csak háttérzenék, jó hangulatot teremtenek az iszogatáshoz, beszélgetéshez, nem koncertjellegűek. Stílusukat tekintve lesz sok népzene, jazz, sanzonok, blues, spanyol gitárdallamok, ukulelével kísért világslágerek, úgyhogy igen változatos és kellemes estéknek nézhetnek elébe az érdeklődők. Az előadók pontos listáját itt találjátok. 

Szivek Piknik

Szivek Pince - augusztus 10. 

A Szivek Pince gasztro- és agrowellness napot tart, amelyet a pilisi hegyek lábainál elterülő szőlőhegyen rendeznek meg. A program reggel 9 órakor kezdődik egy ínycsiklandó reggelivel és finom borokkal. Utána részt lehet venni agrojógán, vagy a „Borban az igazság” nevű játékban lehet megtippelni, mi rejtőzik a borospohárban. Ezt követi egy kellemes teadélelőtt, majd egy séta keretében meg lehet nézni, hol terem a szőlő, amelyből a finom nedű készül. A dűlősétát egy meleg levessel és agrowellnessel lehet kipihenni, na meg borral. 
Nem maradhat el a közös bográcsozás és zenélés sem, majd a csillagos ég alatti iszogatás. A programon a Szivek Pince 14 borból álló szortimentjét, valamint saját készítésű füstölt érlelt sonkát, kolbászt, szőlőmagolajat,  borzselét, borlekvárt és boros bon-bont is meg lehet kóstolni. Részletes program és jelentkezés az esemény Facebook-oldalán

progiaug2.jpg

Mitiszol? Goes Balaton

Szentbékkálla - augusztus 10. 17:00-21:00

A szervezők idén augusztusban a Káli medencébe költöztetik a Mitiszol? életérzést, a szentbékkállai templom lábánál fekvő Pegazus udvara lesz a rendezvény helyszíne. A több mint 200 éves épület, a régi kőfalak és a mindent benövő, burjánzó zöld megadja az esemény hangulatát. Több mint 6 borászattal és több mint húszféle borral találkozhatnak az érdeklődők, a borászatok között ott lesz a Bott FrigyesMaurer OszkárMátyás AndrásPelle PincePósta BorházSzászi Birtok. Mindegyikük vegyszermentes szőlőből készít természetes bort, adalékanyagok nélkül, a borászatok tisztelik, kifejezik és fontosnak tartják a termőhelyet. Nem csak italokkal, ételekkel is készülnek az estére, illetve az esemény után a kóstolt borokat meg lehet venni poharazva vagy akár palackkal is. A jegyárakról az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Nyár. Bor. Pizza

Hegymagas, Gilvesy Pincészet - augusztus 10. 18:00-23:00

Gilvesy és Martinus borok, egy hat palackból álló borválogatás, amelyet akár haza is lehet vinni, pincelátogatás és pizza – ezekkel várják az érdeklődőket. A középpontban a Terra 1. és Terra 2. elnevezésű borok lesznek, amelyek a Pincészethez tartozó két különböző termőhelyről szüretelt, azonos műveléssel és eljárással készülő rajnai rizlingből készültek. A borok bemutatása és kóstolása mellett pizzasütés is lesz, de az érdeklődők részt vehetnek pincelátogatáson is, úgyhogy egy igen hangulatos estének néznek elébe a borok szerelmesei. A programra a férőhelyek száma limitált, ezért érdemes asztalt foglalni, ezt itt lehet megtenni. 

progiaug3.jpg

L'Atelier du Champagne!

Budapest, Lehel utca - augusztus 10.

Akit érdekel a Champagne világa, annak mindenképpen érdemes részt vennie ezen az estén. Kiscsoportos, 6-8 fős kóstolókon lehet megismerkedni a Champagne fajtáival, a Premier Cru & Grand Cru dűlők legjobbjait lehet megkóstolni, miközben mindent megtudhatunk a Champagne misztikus, zárt világáról: a régió területeit, történelmét, a champagne-i technológiát. Megismerhetjük a különböző borvidékeket, az alap champagne kategóriákat és stílusokat, megtudhatjuk, hogyan értelmezzük a címkét, mi mit jelent. A kóstoláson hatféle champagne-t lehet megkóstolni 0,5 deciliteres kiszerelésben. A részleteket és a jegyárat az esemény Facebook-oldalán találjátok.

Fotók: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314997332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása