Gyors kókuszgolyó rumos meggyel töltve: így nem lesz száraz

Sági Zsófia 2019. július 12.

A kókuszgolyót szerintem senkinek nem kell bemutatnom, mindenki evett és nagy eséllyel készített is már ilyet életében. Mégis gyakran megfeledkezem róla, miközben az egyik legegyszerűbb és legfinomabb édesség.

Amilyen egyszerű, annyira könnyű elrontani is. Nem egyszer ettem már vendégségben száraz, széthullós, töltetlen változatot, ez a recept viszont egyáltalán nem ilyen. Meggyel van töltve, meggylével van összeállítva, úgyhogy a hibalehetőség ki van zárva.

kokuszgolyo.jpg

A kókuszgolyó nem kókuszgolyó rum nélkül

Nálunk nemcsak a tésztájába, hanem a töltelékébe is rum kerül. Mivel mindig van otthon házilag eltett rumos meggy, mi ezt szoktuk a kakaós golyó közepébe rejteni, de brandyvel is lehet készíteni. Azonban, mivel most van a szezonja, friss, magozott meggy is mehet bele, vagy akár befőttet is használhatunk, viszont minden esetben alaposan csöpögtessük le a gyümölcsöt, hogy ne áztassa el a tésztát.

Így biztosan nem lesz száraz

A kakaós darált kekszet a vaj és a meggylé tartja egyben. A meggylevet le lehet cserélni más gyümölcslére, esetleg tejre is, de olyan receptet is olvastam már, ahol baracklekvár ragasztja össze a hozzávalókat. Ezt attól függően változtassuk, hogy mivel töltjük, mi illik hozzá.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1114933368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása