Édes, fűszeres meggy konyakban eltéve - Felnőtt finomság

Szász Eszter 2019. július 11.

A befőttek nagy kedvenceim. Főleg a meggybefőtt, amit imádok magában és főételekhez is enni. De leginkább magában. 

Anyu tavaly kezdett el befőtteket és lekvárokat eltenni. Nem nagy mennyiségeket, de mindegyikben volt egy kis csavar. Az egyik pont meggybefőtt volt, méghozzá konyakkal, pontosabban brandyvel.

Mi a különbség a brandy és a konyak között?

A brandy és a konyak bár ugyanúgy borpárlat, vagyis égetett szesz, a konyak elnevezés eredetvédett, és kizárólag a nyugat-franciaországi Charente megye hat törvényileg kijelölt régiójából származó italokat lehet így nevezni. 

img_6252.JPG

A többi helyről származó érlelt borpárlatok a brandy, weinbrand vagy vinjak elnevezést kapják. Bár nem kaphatják meg a konyak nevet, ezek az italok egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb minőségűek. 

A meggybefőttnek pedig kifejezetten jót tesz az alkohol. Lehet rummal is ízesíteni, de én a brandyt javaslom, mert nagyon jó minőségűt lehet belőle kapni kedvező áron. Arra vigyázzunk, hogy mértékkel fogyasszuk, mert tényleg nagyon ütős. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1914925562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása