Ebben az édességben nincs hozzáadott cukor, de mikor ezt leírom, félek, hogy becsapok mindenkit, hiszen ugyanakkor rengeteg csokoládé és datolya van benne, ezek pedig mind nagyon édesek.
Mégis sokkal jobb ilyesmivel elütni a hirtelen támadt édességvágyat, mint egy jégkrémmel vagy egy óriási tábla csokival. Egyrészt azért, mert a sok cukor, ami benne van, jórészt természetes, másrészt, mert mellette van egy csomó hasznos tápanyag és rost is, ami a sima, tömény cukorban és cukros édességekben nincs.
Sütés nélküli recept
Ez tehát nem egészséges édesség, nem fogyaszt, sőt, mégis sokkal jobb választás minden másnál, és mindezen felül iszonyatosan finom. További elképesztő előnyei közé tartozik, hogy nem kell sütni, csak egy aprítógépre és egy tálra van hozzá szükség meg némi hűlési időre.
Puha, nagy datolyából
Annál finomabb lesz, minél jobb minőségű, nagyobb szemű, puha datolyát találunk hozzá, a száraz, aszott darabokból sajnos egyáltalán nem lesz jó.
Mindenmentes verzió
Ha ez fontos szempont valakinek, akkor nyugodtan használjon hozzá gluténmentes gabonapelyhet, például natúr puffasztott rizst, a csokoládéból pedig lehet teljesen cukormenteset is választani, ha úgy tetszik - ebben az esetben úgynevezett mindenmentes édesség lesz belőle, mivel tejterméket amúgy sem tartalmaz.
Fotók: Ács Bori/Sóbors