Zöldséges-korianderes quinoasaláta: fitt, nyári ebéd

Szász Eszter 2019. július 5.

Ahogy megyünk bele a nyárba, egyre inkább a salátákra korlátozódik az étkezésem. Már a munkahelyemen is szinte csak azt eszem, pedig légkondicionált irodában dolgozom. 

Mielőtt megosztom a receptet, néhány szót szólnék az egyik hozzávalójáról, a korianderről. Én ugyan nagyon szeretem, de a koriander - a kaporhoz hasonlóan - nagyon megosztó fűszernövény.

Miért megosztó?

A salátába a zöldje kerül, és bár kinézetre hasonlít a petrezselyemre, ha megszagoljuk, azonnal érezni fogjuk a különbséget. Az illata kicsit citromos, aromás, ez az, amihez hozzá kell szokni. Ezt az ízhatást kedvelik vagy utasítják el sokan.

quinoa_salata.jpg

Mihez illik, hogyan használjuk a koriandert?

A koriandert a közel-keleti és az ázsiai konyhában többféle fűszerrel együtt használják, ezek közül kiemelkedik a menta, valamint a római kömény, amelyekkel különösen jól harmonizál. A koriander aromája és vitamintartalma gyorsan elillan, ezért mindig a főzés végén, frissen szórjuk az ételre. 

A receptben szereplő saláta könnyen és gyorsan, akár reggel, munka előtt is elkészíthető maximum fél óra alatt. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5014920956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása