Ahogy megyünk bele a nyárba, egyre inkább a salátákra korlátozódik az étkezésem. Már a munkahelyemen is szinte csak azt eszem, pedig légkondicionált irodában dolgozom.
Mielőtt megosztom a receptet, néhány szót szólnék az egyik hozzávalójáról, a korianderről. Én ugyan nagyon szeretem, de a koriander - a kaporhoz hasonlóan - nagyon megosztó fűszernövény.
Miért megosztó?
A salátába a zöldje kerül, és bár kinézetre hasonlít a petrezselyemre, ha megszagoljuk, azonnal érezni fogjuk a különbséget. Az illata kicsit citromos, aromás, ez az, amihez hozzá kell szokni. Ezt az ízhatást kedvelik vagy utasítják el sokan.
Mihez illik, hogyan használjuk a koriandert?
A koriandert a közel-keleti és az ázsiai konyhában többféle fűszerrel együtt használják, ezek közül kiemelkedik a menta, valamint a római kömény, amelyekkel különösen jól harmonizál. A koriander aromája és vitamintartalma gyorsan elillan, ezért mindig a főzés végén, frissen szórjuk az ételre.
A receptben szereplő saláta könnyen és gyorsan, akár reggel, munka előtt is elkészíthető maximum fél óra alatt.
Fotó: Getty Images