Illatos indiai lepénykenyér: nagyon finom a chapati

P. Szabó Fruzsi 2019. július 4.

Ha igazán autentikus curryvacsorát szeretnénk készíteni, a szokásos rizsköret mellé ezúttal készítsünk egy kis chapatit is.

A chapatihoz mindössze négy hozzávalóra van szükségünk: lisztre, sóra, egy kevés olajra és vízre. Az alap felszereltséget igénylő lepénykenyér sütéséhez tehát semmi extrát nem kell beszerezni.

chapati.jpg

Egy dolog kell csak hozzá, ami nekem nincs

Úgyhogy ne keseredjünk el, ha nincs otthon tandori kemencénk. Egy egyszerű viseltes serpenyő is megteszi. Van azért egy dolog, ami feltétlenül kell az elkészítéséhez, az pedig a gáztűzhely, ami nekem nincs otthon.

Ahhoz ugyanis, hogy a lepénykenyér szép üreges legyen a pirítást követően, a gáztűzhely lángja felett kell felpuffasztani. 

Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy átrohantam a gáztűzhellyel rendelkező nagyanyámhoz. Együtt elkészítettük és felpuffasztottuk a chapatit. Jelentem, remekül sikerült.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5014656869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása