Ha igazán autentikus curryvacsorát szeretnénk készíteni, a szokásos rizsköret mellé ezúttal készítsünk egy kis chapatit is.
A chapatihoz mindössze négy hozzávalóra van szükségünk: lisztre, sóra, egy kevés olajra és vízre. Az alap felszereltséget igénylő lepénykenyér sütéséhez tehát semmi extrát nem kell beszerezni.
Egy dolog kell csak hozzá, ami nekem nincs
Úgyhogy ne keseredjünk el, ha nincs otthon tandori kemencénk. Egy egyszerű viseltes serpenyő is megteszi. Van azért egy dolog, ami feltétlenül kell az elkészítéséhez, az pedig a gáztűzhely, ami nekem nincs otthon.
Ahhoz ugyanis, hogy a lepénykenyér szép üreges legyen a pirítást követően, a gáztűzhely lángja felett kell felpuffasztani.
Nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy átrohantam a gáztűzhellyel rendelkező nagyanyámhoz. Együtt elkészítettük és felpuffasztottuk a chapatit. Jelentem, remekül sikerült.
Fotó: Getty Images