Édes gyümölcskocsonya szezonális nyári gyümölcsökből

Sági Zsófia 2019. július 2.

Erre a látványos, isteni finom, hideg desszertre maximum 20 percet kell szánnunk, és a tűzhely melegét is csak 5 percig kell elviselnünk, úgyhogy ne hagyjuk ki, amíg érnek a bogyós gyümölcsök!

Bevallom őszintén, a jó magyar kocsonya nem tartozik a kedvenceim közé, de az édes gyümölcskocsonya annál inkább. Nem csak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de a vendégek elé is látványos, frissítő, csupa gyümölcs desszertet tehetünk le. 

gyumolcskocsony.jpg

Gyümölcslé az alapja

A kocsonya alapja fehér szőlőléből készül, mivel annak nincs túl intenzív íze, nem nyomja el a friss gyümölcsök aromáját, éppen csak kiegészíti azokat. Ráadásul, mivel színtelen, nem fedi el a szép bogyós gyümölcsöket vagy szeleteket, szépen visszaadja azok formáját. Persze izgalmas eredményt és látványt lehet elérni más gyümölcslevekkel is, legyen az barack, ananász vagy narancs, de akkor figyeljünk arra, hogy az ital íze harmonizáljon a gyümölcsökével.

A gyümölcslén kívül csak zselatinra és szezonális gyümölcsökre van szükségünk. Ezek lehetnek bogyós gyümölcsök, málna, szeder, áfonya; barackfélék; meggy vagy cseresznye; tényleg bármi, ami most terem és szeretjük. De nem csak nyáron, minden évszakban elkészíthetjük ezt a desszertet, tökéletes őszi és téli vendégváró lehet belőle.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8914915862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása