Fanyar és frissítő gyömbérszörp a forró napokra

Ács Bori 2019. június 29.

Nincs olyan formája a gyömbérnek, amit ne szeretnék, a legtöbbször vissza kell fognom magamat, mert néha olyan dolgokba is beletenném, ahová nem illik annyira, vagy éppen a mennyiséget viszem túlzásba.

Így aztán nálunk húslevesben, teában, limonádéban, mindenben van egy kevés belőle, most pedig, hogy itt a nyár és mindenféle trükköt be kell vetnünk, hogy több folyadékot igyunk, eljött a gyömbérszörpkészítés ideje.

Persze mehetne ez úgy is, hogy simán gyömbért reszelünk vagy szeletelünk a limonádénkba, de egyrészt ezzel a módszerrel megspóroljuk a gyömbérdarabok köpködésének kellemetlen szertartását, másrészt sokkal intenzívebb, erősebb gyömbérízt sikerül kinyernünk és az italba csempésznünk.

gyomber_szorp-1.jpg

Gyors alaprecept

Az elkészítése nem több tíz percnél, és ha nagyobb mennyiségben készítjük, hetekre el leszünk látva szörppel. Aztán kezdődhetnek a különböző vad kombinációk: a gyömbér-citrom, gyömbér-lime, gyömbér-uborka, hogy a gyömbéres fröccsöt már ne is említsük.

A szörp elkészítésének legmacerásabb folyamateleme a pucolás, de ez is elképesztően leegyszerűsödik, ha a kést kanálra cseréljük és hámozás helyett kaparunk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3714909234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása