Lédús görögdinnye feta sajttal: a sós és az édes ízharmóniája

Szász Eszter 2019. június 29.

Hiába légkondicionált az iroda, igazából vízpartra vágyunk. Melegünk van, étvágyunk sincs sok, de azért ennénk valami könnyűt. 

Amikor az egyik barátnőm azt mondta, hogy pár napja evett először dinnyét, akkor döbbentem rá, hogy én még nem is vettem ebben a szezonban. Pedig a dinnye nemcsak finom, hanem laktató, egészséges és tele van vitaminnal. 

gorogdinnye_feta_es_lilahagyma.jpg

Dinnye sósan?

Amikor Izraelben tanultam, nyáron Eilaton dolgoztam, hogy megkeressem a következő évi tandíjra valót. Amikor szabadnapom volt, semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy üldögéljek a tengerparton. Itt láttam először felszolgálni görögdinnyét úgy, hogy mellé feta vagy valamilyen fehér sajtot tálaltak. Először ódzkodtam tőle, de aztán megkóstoltam, és elképesztő összhangban volt egymással a sós sajt és a mézédes görögdinnye íze.

Ezt a kombinációt tovább lehet még fokozni, ha lilahagymát is teszünk hozzá. Ezt a hűsítő ételt nem csak magában érdemes kipróbálni, ha meglocsoljuk olívaolajjal és összeforgatjuk, grillhúsok mellé is tökéletes köret. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6314911376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása