Friss, hideg málnás céklakrémleves, ha nincs kedved a tűzhelyhez állni

Ács Bori 2019. június 27.

A turmixgép sosem dolgozott annyit, mint most, mióta meleg van. Nemcsak turmixok készülnek benne, hanem percek alatt elkészülő hideg krémlevesek is, amik minden igényt kielégítenek, ami kánikulában felmerülhet.

A cékla minden évszak jolly jokere, különösen, mióta felfedeztem a vákuumfóliázott, előrefőzött változatot, amivel tényleg, de tényleg pár perc alatt készül el egy adag leves.

Főzés és pucolás nélkül

Persze nem lesz így olyan intenzív az íze, mint a házilag, gonddal megsütött vagy megfőzött változatoknak, de a szükség törvényt bont, és ez a megoldás annyira kényelmes, hogy nem lehet neki ellenállni. Ha lehet, 30 fok felett nem kapcsoljuk be itthon a sütőt, szóval minden létező segítség jól jön. Ezzel pedig mind a sütés felesleges melegítő hatásától, mind a pucolás fárasztó és kézfestő mellékhatásaitól megkíméljük magunkat.

cekla_leves-1.jpg

Édes és savanykás

A céklának egyáltalán nem szokatlan párja a málna, aminek szintén szezonja van most, kár lenne nem összerakni őket. Nem csak színben, ízben is nagyon jól kiegészítik egymást, a cékla édeskés, a málna pedig savanykásan édes. Betétnek mehet bele pirított dió vagy sajtok, lehet dúsítani görög joghurttal vagy tejszínnel is. Akkor a legjobb, ha turmixolás után néhány órát a hűtőben tölt.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7114909330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása