Ne rendelj, keverj magadnak tíz perc alatt pad thait

Ács Bori 2019. június 26.

Ahogyan az ázsiai tésztalevesekbe, úgy a gyorsan, keverve pirított tésztákba is könnyen bele lehet szeretni. Frissek, sós-savanykásak, van bennük minden tápanyag, ami kell, de sajnos elég nehéz belőlük jót enni itthon.

Házilag viszont szerencsére elképesztően egyszerű az elkészítése. Egyetlen hátránya, hogy van egy-két olyan alapanyag, ami nélkül nem lesz az igazi és ázsiai boltból kell beszerezni. Ilyen a babcsíra, a tamarind szósz vagy paszta és a halszósz.

Lime és csili már szinte minden piacon és zöldségesnél található, rizstésztát is kapni minden kisebb vietnámi vagy kínai boltban. A ritkábban elérhető alapanyagok viszont jól tárolhatók, sokáig elállnak, elég belőlük évente feltankolni, és aztán bármikor mehet a házi padthai-készítés.

dsc_3937.jpg

Az eredeti receptek mindig tartalmaznak valamilyen rákot is, de vannak tofus és csirkés verziók is, sőt, akár keverni is lehet mindhármat, ezt ki-ki saját ízlése szerint döntse el.

Legyen minden előkészítve

Fontos az elkészítésnél - csakúgy, mint minden keverve pirítós ázsiai fogásnál -, hogy minden alapanyag elő legyen készítve: a szósz bekeverve, a zöldségek feldarabolva, a tojás felverve. Amikor a serpenyő már forró, akkor csak arra van idő, hogy a megfelelő sorrendben egymás után belepakoljuk az alapanyagokat. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6314485390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása