Pillekönnyű, habos kávés-csokis mousse két lépésben: zsírszegény, cukormentes verzió

P. Szabó Fruzsi 2019. június 20.

Ez a pompás kávés-csokis desszert maga a mennyország. Könnyű és krémes, enyhén édes, ráadásul nem kell vele sokat bíbelődni.

Tejszín nem kerül bele - ez a titka dolognak. Nem mintha bármi baj lenne a tejszínnel, de így alakbarát lesz a végeredmény. A desszert így is pompázatosan finom, az állaga pedig habkönnyű. Én sajnos nem bírom a tejtermékeket, ezért is örültem annyira ennek a receptnek.

Ez a páros biztosan felpörget

A kávét és a csokit együtt is, külön is módfelett kedvelem. Remek ízkombináció: mély és sötét. Vigyázni kell azonban vele: a kávéban lévő koffein és a kakaóban található teobromin enyhe pörgető hatásáról nem szabad megfeledkezni. Bármilyen finom is, csak módjával fogyasszuk, különösen ilyenkor nyáridőben. A legjobb, ha apró adagokban porciózzuk, így nem kell tartanunk a kellemetlen mellékhatásoktól, csupán az élvezet marad.

kavacsoki1.gif

Kevés lepés, kevés hozzávaló

Az isteni kávés finomság ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető, mindössze két lépésből áll. Nem kell más hozzá, csak két közepes méretű edény és kézi habverő. A hozzávalók listája is karcsú, könnyen beszerezhető, így nincs akadálya, hogy elkészítsük ezt a remek kis desszertet. Tálalás előtt ne felejtsük el behűteni.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3714891536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása