A klasszikus hagymás rostélyos receptje: rengeteg sült hagymakarika takarja be az omlós húst

Szász Eszter 2019. június 20.

Kérek egy hagymás rostélyost hús nélkül! - legszívesebben ezt mondanám a pincérnek, mert annyira szeretem rajta a rengeteg sült hagymát, hogy a hús szinte már nem is hiányzik alóla. 

Nem mindig kívánom a húst, de ha igen, a hagymás rostélyos nagy kedvencem. Otthon sem nagy ördöngösség elkészíteni, csak szerezzük be a húst a kedvenc hentesünknél és persze vegyünk sok-sok hagymát hozzá.

Milyen hús kell hozzá?

Alig van olyan hagyományosnak mondott étterem itthon, amelynek az étlapján ne szerepelne hagymás rostélyos. A rostélyos nem más, mint a marha vagy a borjú magas hátszínéből készült omlós sült. Ha otthon készítjük, arra vigyázzunk, hogy ne friss vágásból vásároljuk a húst, mert ha megsütjük, rágós lesz.

hagymas_rostelyos_1.jpg

A technika

A szeletelése is kíván némi ismeretet. A húst az alapos mosást és szárítást követően a vastagabb végénél kezdjük felvágni, méghozzá a rostokra merőlegesen.

Sose süssük meg teljesen, belül picit maradjon véres. Ha teljesen átsütjük, rágós lesz. Azonnal tálaljuk, de ezt amúgy is így tennénk a frissensülteknél. Arra nagyon kell vigyázni, hogy sütés után jól itassuk le a zsírt -a hagyma esetében is -, hogy ne tocsogjon benne. 

Fotó: Szász Eszter/SóBors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6714871814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása