Hűtőben kelesztett lángos: kívül ropog, belül puha - Eredeti nagyiféle receptet mutatunk

Sági Zsófia 2019. június 15.

Bár balatoni gyerek voltam, a lángost sosem a büfében, hanem otthon ettük. Ugyanis nagymamám készíti a legjobb házi lángost, kívül ropogós, belül puha, és sosem hiányozhat róla egy nagy adag tejföl, sajt és fokhagyma.

Ez a lángos-recept nagyon egyszerű, a tészta összeállítása után csak annyi a dolgunk, hogy betegyük a hűtőbe keleszteni, majd - amikor csak kedvünk támad a házi lángosra - elővegyük és kisüssük.

langos_1.jpg

Ennek a változatnak nagy előnye, hogy a hűtőben egy hétig is eláll. Érdemes ezért egy jó nagy adagot készíteni belőle - a receptben szereplő mennyiségből kétszer, háromszor is jóllakik egy négyfős család. Az alatt az egy hét alatt, amíg a hűtőben pihen, annyiszor és akkor sütünk belőle, ahányszor és amikor csak szeretnénk. 

Ahhoz, hogy könnyen tudjunk bánni a tésztával, olajra van szükségünk. A nejlonzacskó belsejét - amiben a hűtőbe tesszük - olajozni kell, hogy ne ragadjon bele a tészta. Sütés előtt olajos tálcán, olajos kézzel formázzuk, így biztosan nem ragad se a bőrünkre, se a munkafelületre. 

A tetszőleges méretű tésztaadagokat kézzel kell széthúzni: rajtunk múlik, hogy mennyire lesz vékony. Én a ropogós, szinte törékeny verziót szeretem, nagyszüleim viszont a nagyobb, puha változatot, úgyhogy - egyéni ízléstől függően - mindenkinek olyat süssünk, amilyet szeret. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8814698610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása