Klasszikus rácsos meggyes pite: ne sajnáljuk belőle a tölteléket

Sági Zsófia 2019. június 14.

Nyáron nem hiányozhat a családi asztalról a rácsos meggyes pite. Ez akkor igazán jó, ha bőven van benne töltelék és jó omlós a tészta. 

Szerencsére nagyon sok meggy- és cseresznyefa van a kertünkben, úgyhogy nyáron se szeri, se száma a meggyes édességeknek. Legtöbbször pite és piskóta készül belőle, ez a rácsos változat az egyik nagy kedvenc.

meggyesracsos.jpg

Nagyipraktika

Bár valószínűleg ezt a trükköt sokan ismeritek már, azért megosztom veletek: nagymamám - és most már én is - sose készít leveses gyümölcsből pitét anélkül, hogy ne szórjon a töltelék alá búzadarát vagy zsemlemorzsát. Az ugyanis felfogja a sütés közben keletkező folyadékot, nem engedi eláztatni a tésztát.

Azért, hogy biztos legyen a siker, keményítő is kerül a meggyhez, így a sülés közben kifolyó lé jól besűrűsödik. Ha valaki nem szeretné, hogy szemcsés legyen a töltelék, akkor elhagyhatja a darát, a keményítős megoldás önmagában is elegendő, de nekem így a legfinomabb. 

Csavar

Bár nem kötelező, de bele lehet csempészni a töltelékbe egy kis meggypálinkát is, ha gyerekek nem esznek a sütiből. Ha pedig rajongunk a fahéjért - én egészen biztosan -, akkor az almás pitéhez hasonlóan a meggyhez is keverhetünk pár csipettel. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8114883096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása