Túrós tészta prézlivel, sütőben sütve: ropogós bacon egészíti ki

Sági Zsófia 2019. június 10.

Egyszerű, de nagyszerű klasszikus új köntösben. A túrós tésztát szerintem mindenki szereti, vagy édesen, vagy sósan, de a túró hatalmas népszerűségnek örvend.

Mi elég gyakran készítünk túrós tésztát, én édesen, párom sósan szereti. Ha ő beszabadul a konyhába, akkor egész biztosan egy jó borsos, baconös, lepirított túrós csusza lesz a végeredmény. Az alábbi receptet is ő valósította meg.

turosteszta.jpg

Békebeli recept

A recept alapötlete párom nagymamájától származik: ő nagyon sokszor készítette ezt, amikor az unokái még kicsik voltak. Egyik nap valamilyen ételhez elővettem a zsemlemorzsát, amitől barátom teljesen belelkesült, ugyanis eszébe jutott a nosztalgikus étel, amit - természetesen - már másnap el is akart készíteni.

Sütőben sütve

A sima, sós túrós tészta attól lesz különleges, hogy a sütőben rápirul a tetejére a zsemlemorzsa és a bacon. A tésztát érdemes előfőzni, a zsemlemorzsát pedig lepirítani, viszont a bacon kellően ropogósra sül a sütőben is.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr514879448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása