Gyönyörű epres cupcake: rózsaszín, habos, cuki sütemények

Szász Eszter 2019. június 10.

Mióta gyerekeim vannak, egymást érik a zsúrok és az óvodai, majd most már az iskolai ünnepségek és egyéb alkalmak, amelyekre illik valamit vinni. Ha az ember nem a sarki boltból vagy a cukrászdából szerzi be a süteményt, akkor otthon süt valamit. 

Nekem ez általában a késő esti órákra tolódik, amikor már a gyerekek is alszanak, viszont ilyenkor már nem akarok hosszan pepecselni, így bevetem az egyik legegyszerűbb és bombabiztosabb receptet, a muffint. Na, de hogyan lehet a muffint kicsit csinosabbá tenni?

epres_cupcake.jpg

Cupcake, a feldíszített muffin

Mostanában egyre divatosabb lett az úgynevezett cupcake, vagyis minitorta, egy cuki kis egyadagos sütemény, amit szintén muffinformában sütnek ki, a tetejét pedig különböző színes habokkal és egyéb nyalánkságokkal díszítik. Ugyanolyan gyorsan kész, mint a muffin, de sokkal mutatósabb.

Én ebben is a természetesség híve vagyok, így a habba friss gyümölcsöt teszek, a mostaniba epret. A lányomnak amúgy is a rózsaszín az egyik kedvenc színe, és a habot még hercegnősebbé tehetjük különféle szórócukrokkal. 

Ha vége az eperszezonnak, tehetünk a habba meggyet vagy más piros gyümölcsöt is. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4414879608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása