Egyszerű ribizlis morzsasütemény: egyszerre savanykás és édes

Sági Zsófia 2019. június 7.

A szezonban az egyik legnagyobb kedvencem a ribizli. Imádom a savanykás ízét, szerintem bármennyit meg tudnék enni belőle. Szerencsére van pár ribizlibokor a kertünkben, úgyhogy van annyi, hogy desszertekbe is jusson belőle.

Nem is akármilyen süteményről van szó, ez egy villámgyors, egyszerű, de igen látványos morzsasütemény. Fehér és fekete ribizliből is készíthető, de a pirossal lesz a legszebb. Ha lejár a szezon, érdemes áfonyával is megsütni. 

ribizlismorzsasuti.jpg

Lekvárrá lényegül át a ribizli

Elképesztően jó a süteményben a kontraszt: az édes, morzsás tészta és a savanykás töltelék tökéletes harmóniában vannak. A ribizlit cukorral és keményítővel kell kikeverni, amitől a sütőben lekvárrá lényegül át a gyümölcs.

Az már csak hab a tortán, hogy nagyon egyszerű a süti összeállítása: a tésztához csak össze kell dolgozni a száraz és a folyékony hozzávalókat, addig keverni, amíg morzsa nem lesz belőle. Utána mehet egy része a tepsibe, rá a ribizli, végül a maradék morzsa, és készen is van ez a csodálatos és könnyű sütemény.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1114825592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása