A szezonban az egyik legnagyobb kedvencem a ribizli. Imádom a savanykás ízét, szerintem bármennyit meg tudnék enni belőle. Szerencsére van pár ribizlibokor a kertünkben, úgyhogy van annyi, hogy desszertekbe is jusson belőle.
Nem is akármilyen süteményről van szó, ez egy villámgyors, egyszerű, de igen látványos morzsasütemény. Fehér és fekete ribizliből is készíthető, de a pirossal lesz a legszebb. Ha lejár a szezon, érdemes áfonyával is megsütni.
Lekvárrá lényegül át a ribizli
Elképesztően jó a süteményben a kontraszt: az édes, morzsás tészta és a savanykás töltelék tökéletes harmóniában vannak. A ribizlit cukorral és keményítővel kell kikeverni, amitől a sütőben lekvárrá lényegül át a gyümölcs.
Az már csak hab a tortán, hogy nagyon egyszerű a süti összeállítása: a tésztához csak össze kell dolgozni a száraz és a folyékony hozzávalókat, addig keverni, amíg morzsa nem lesz belőle. Utána mehet egy része a tepsibe, rá a ribizli, végül a maradék morzsa, és készen is van ez a csodálatos és könnyű sütemény.
Fotó: Getty Images