Joghurtba pácolt csirkefalatok krémes, kesudiós mártásban

Ács Bori 2019. június 5.

A csirke tikka masala után a következő legismertebb indiai csirkeétel a csirke korma. Míg a tikka masala csípős és nagyon fűszeres, addig a korma szinte olyan, mint egy desszert: fahéjas, kardamomos, krémes.

Ha be akarjuk vezetni gyerekeinket vagy finnyásabb, konzervatívabb ízléssel rendelkező szerettünket az indiai gasztronómia világába, akkor ez az az étel, amivel érdemes elkezdeni a folyamatot. A joghurtba pácolt csirkefalatok egy kesudiótól krémes, tejszínes mártásba merülnek, amiben általában édességekhez használt fűszerek vannak: kardamom és fahéj, sőt, néha még mazsola is kerül bele.

Joghurtos pác

Az elkészítése, különlegességéhez képest, meglepően egyszerű. A joghurtos pác csakúgy, mint a tikka masala esetében, nagyon hatékonyan megpuhítja a húst már néhány óra alatt, de akkor a legjobb, ha egy egész éjszakát benne alszik.

dsc_3460.jpg

Változatok

A kesudió nem kötelező alapanyag, lehet helyette mandulát, sőt, akár pisztáciát is használni. A bepácolt csirkét - ami a legjobb, ha combfiléből van, de a mell is alkalmas rá - süthetjük a sütőben is vagy részletekben, forró serpenyőben. Az elengedhetetlen fontosságú, hogy megpiruljon, csak akkor lesz a végeredmény az igazi. Párolt basmati rizs vagy lepénykenyér illik hozzá.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7214416676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása