Cukkinis brownie: a csupa csoki sütemény egészségesebb verziója

Szász Eszter 2019. május 31.

A brownie-nál egyszerűbb és szerethetőbb édességet nem nagyon ismerek. A brownie mentett már meg gyerekzsúrt, iskolai ünnepséget, munkahelyi bulit és természetesen vasárnapi ebédet is. 

A brownie - a sajtorta mellett - Amerikából gyűrűzött be hozzánk, és nagyon hamar népszerű lett. 

Mi a titka? Azt gondolom, hogy nincs vagy csak nagyon kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné a csokit, ami brownie-ban igazán töményen van jelen. Igazi cukorsokk, sajnos ezt a sütit szinte lehetetlen diétásan elkészíteni, hisz a csokoládén kívül a másik két összetevője a cukor és a vaj. Egy jól sikerült brownie után az ember sokáig nem is vágyik édes ízre. Még én sem, pedig igazán édesszájú vagyok. 

cukkinis_brownie.jpg

Nem érződik a cukkini íze, csak szaftosabb lesz tőle

Nem vagyok egy zöldséget az ételbe elrejtős típus, aki reménykedik, hogy a gyerek nem veszi észre és megeszi, de akinek fontos, hogy a gyereke elegendő zöldséget fogyasszon, annak az is szempont lehet, hogy ebben a brownie-ban nem érződik a cukkini íze - csak még szaftosabb lesz ettől a lédús zöldségtől.

Ha nem szeretjük nagyon édesen a süteményt, akkor tehetünk bele savanykás gyümölcsöket is vagy egyszerűen kevesebb cukrot. A jó brownie-nak egyetlen titka van: a tetejét ropogósra süssük, a belsejét pedig hagyjuk ragacsos-folyósnak.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1814865596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása