Zöld turmix a változékony időre: kálium- és vaspótlás egy pohárban

Szász Eszter 2019. május 28.

Elég sokat futok, és egy-egy hosszabb futás alkalmával bizony kiürülnek fontos tápanyagok és vitaminok a szervezetemből. Tavasszal ez különösen nagy probléma, amikor a hosszú és ingerszegény tél után ugyanúgy terhelem a szervezetem. 

Van, aki reggelire iszik zöldség- vagy gyümölcskoktélt, én bevallom, kicsit tartalmasabbakat fogyasztok, és nehezen tudom elképzelni a sonkás szendvics vagy a tükörtojás mellé ezt az italt. Úgyhogy inkább a délután rám törő farkaséhségemet küzdöm le vele. Ez a változat egy olyan zöldségkoktél, amely úgy pótolja a vitaminokat, hogy közben tisztítja is a szervezetet. 

spenot_banan_turmix.jpg

Zöldségek tele vitaminnal

A hozzávalók közül a zellerben sok a kalcium, kálium, magnézium, vas, az A-, B-, C-vitamin. A spenót gazdag K- és A-vitaminban, a csontképzésben nagy jelentőségű kalciumban, káliumban, magnéziumban. A sárgarépa amellett, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, gazdag béta-karotinban, valamint hatékony immunerősítő is. A petrezselyem A-vitamin tartalma miatt javítja a látást, magas kalciumtartalma miatt tisztítja a vízhólyagot és serkenti a vese működését, káliumtartalma révén segíti a májműködést.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9414826332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása