A szezámolaj és egy kis püfölés teszi különlegessé ezt az uborkasalátát

Ács Bori 2019. május 26.

A továbbiakban nem egyszerűen egy receptet olvashattok, hanem olyan tevékenységet, ami hatékonyabban vezeti le a munkahelyi vagy egyéb feszültséget a legdrágább jógaóránál is. Egy uborkasaláta, ami nem csak finom, de stresszoldó hatású is.

A világon sokféle uborkasaláta létezik, a magyar tejfölös, a görög joghurtos, a thai mogyorós-zöld citromos, mind egy közös technológiai lépéssel indul: a felesleges vizet eltávolítja a zöldségből. Ez egy nagyon fontos művelet, mivel az uborka tulajdonképp nagy százalékában vízből áll. Ez a víz pedig só hatására távozik belőle, amitől az étel leveses lesz, ezt pedig meg kell előzni.

A kínai módszer

Több módszer is létezik, mi megsózzuk és állni hagyjuk, más hosszában félbe vágja, majd egy kanál segítségével eltávolítja a magos-lédús részt belőle, a kínaiak pedig egyszerűen elnáspángolják az uborkát, amiből így kiütögetik a magos, vizes belső részt. Ám nem csak ezért hasznos ez az agresszív módszer, hanem azért is, mert a rusztikus, rücskös, szabálytalan forma rendkívül hatékonyan veszi fel a markáns ízű, szezámolajos, fokhagymás öntetet. 

szeza_mos-uborkasala_ta_1.jpg

Nagyon furcsának tűnhet becsomagolni egy nagy uborkát, aztán klopfolóval jó alaposan szétverni, de ehhez a salátához bizony meg kell tenni.

Fotók: Ács Bori/ Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1914842244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása