Imádom a krumplipürét, az egyik kedvenc köretem. Sajnos elég sokszor eszem, pedig nem éppen diétás, és ez meg is látszik a kilókon. De mit tehet egy pürérajongó, ha nem tud lemondani a kedvenc köretéről?
Szerencsére nem vetem meg a karfiolt sem, sőt, kifejezetten sokat készítem különböző formákban. Amikor rátaláltam erre a selymes karfiolpüré receptre, tudtam, hogy ez lesz a megoldás.
Kétféleképpen
A karfiolpürét kétféleképpen készíthetjük, főhet a zöldség tejszínben, alaplében vagy a kettő keverékében. Ha tejszínt használunk, akkor selymes, krémes, tejes pürét kapunk végeredményül, ha alaplevet, akkor gazdag, intenzív ízeket. A legjobb talán a kettő keveréke. Tejszínből ne főzőtejszínt használjunk, nem sűríteni szeretnénk, mivel benne főzzük a karfiolt, folyékony állagra van szükségünk.
Vegán püré
Három alapanyag lecserélésével elkészíthetjük vegán változatban is a pürét. A csirkealaplé helyett használjunk zöldséges verziót, a tejszínből növényi változatot, a vaj helyett olajat.
Fotó: Getty Images