Fűszeres darált hússal töltött krumpli - Hús és köret találkozása egy laktató egytálételben

Szász Eszter 2019. május 18.

A húshoz leggyakrabban krumplit adunk köretként. Lehet arról vitatkozni, hogy mennyire egészséges vagy hogy mennyire hizlal, de alapvetően egy ízletes és sokoldalúan elkészíthető köret. Az egyik legegyszerűbb módja a héjában főtt változat, ami önmagában, vajjal és tejföllel is finom, na, de mi van akkor, ha húsra is vágyunk? 

A darált húst nagyon szeretem. Sokféle étel készíthető belőle, a fasírttól kezdve a bolognai szószon át a chili con carne-ig. Legjobb, ha a hentesnél vásároljuk a friss húst, amit az otthonunkban darálunk meg. Ez picit bonyolultabbnak tűnhet elsőre, mintha a hűtőpultból emelnénk ki az előre csomagolt verziót, de így biztosan olyan típusú és minőségű húst kapunk, amilyet szeretnénk. 

toltott_krumpli1200x800.jpg

Hús és köret

A darált hússal töltött krumpli igazi "kettő az egyben"; tulajdonképpen egytálétel, de mégis hús és köret is. Garantáltan nem maradunk éhesek tőle.

Igyekezzünk jó nagy szemű krumplikat vásárolni, amikbe sok hús fér bele. Készíthetjük darált marha-, sertés- vagy pulykahúsból is. A tetejére reszelt sajt kerül, így lesz igazán laktató az ételünk. Én salátát is kínálok mellé. Arra ügyeljünk, hogy óvatosan vájjuk ki a krumpli belsejét, nem kell túl mélyen, nehogy eltörjön, de a töltelék se folyjon ki belőle. 

Ha kevésbé kalóriadús változatban szeretnénk elkészíteni, akkor krumpli helyett töltsük a húst karalábéba vagy kaliforniai paprikába, cukkinibe vagy padlizsánba. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5514682438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása