Lágy és krémes kapros-joghurtos öntet - Kötelező alaprecept kaporrajongóknak

Sági Zsófia 2019. május 16.

A kapros-joghurtos öntettel való kapcsolatom régi időkre nyúlik vissza, de a mai napig tart. Ráadásul nem máshoz, mint a sült krumplihoz kötődik a kezdete. 

Egészen pontosan a Mekis sült krumplihoz. Míg mások majonézzel vagy ketchuppal eszik a burgonyát, addig én kiskoromtól fogva kapros-joghurtos öntetet kérek mellé. Egyszer az egyik rendelésnél megmaradt egy salátadresszing, amit kipróbáltam a sült krumpli mellé, és bumm, megtörtént a csoda. Rájöttem, hogy nem létezik ennél jobb mártogatós.

kaprosjoghurtosontet.jpg

A krumpli-kapros szósz párosa iránti szenvedélyem a mai napig megmaradt. A burgonya mellé kapros-joghurtos öntet dukál, úgyhogy ideje volt szintet lépni, és a házilag sült, ropogós krumpli mellé egy házilag készült, joghurtos dresszinget készíteni. Ez a recept egyszerűen tökéletes.

Mi mindenhez és mi mindenből jó?

Természetesen nem kell hódolni az én szenvedélyemnek, zöldségek mellé, sült húsokhoz, de halakhoz is szuper ez az öntet. A joghurt mellé tejföl és majonéz kerül, de készíthetjük csak natúr joghurtból is, a majonézből pedig lehetőség szerint házit használjunk.

Az öntet légmentesen lezárt dobozban vagy befőttes üvegben egy hétig eláll a hűtőben, de azzal számoljunk, hogy minél később fogyasztjuk, annál erőteljesebb lesz a fokhagyma íze. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3114799056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása