Tojáshabos-kókuszos csiga: a nagymama süteménye hetekig eláll

Sági Zsófia 2019. május 15.

A kókuszhabos csiga igazi, régi klasszikus, nagymamám folyamatosan gyártja őket ünnepekre, szülinapokra vagy vendégseregek érkezésekor. Egyáltalán nem bonyolult, mégis sok darab jön ki belőle, ráadásul nagyon sokáig eláll.

Sokáig nem szerettem az ilyen jellegű süteményeket, mindig szárazak voltak, a kókusz pergős volt, ettől fojtós lett az egész édesség. Ez a tojáshabos csiga azonban nem ilyen. A habnak köszönhetően szaftos végeredmény kerül ki a sütőből, ami mellé egy puha és omlós tészta társul.

kokuszoscsiga.jpg

Bár az alapja kelt tészta, mégsem az a sütemény lényege, hogy órákig kelesszük, pihentessük. Kerül bele élesztő, de azon a 10 percen kívül, amíg a töltelék elkészül, csak a sütőben fog kelni, annyi éppen elég neki. Tehát egy egészen gyors édességről van szó, a csigák formázása sem tart sokáig.

Változatok a tojáshabos csodára

Nem csak kókusszal, darált dióval és mandulával is isteni finom, de készíthetjük minden nélkül, csak tojáshabbal is. Alkalomtól függően változtassuk az alapanyagokat, tavasszal és nyáron általában a kókusz a nyerő nálunk, de karácsonyi süteményként is megállja a helyét, ha diót forgatunk a habba.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4914793182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása