Habkönnyű, zöld palacsinta - Így a gyerekek is megeszik a spenótot

Ács Bori 2019. május 3.

Először a gyerekek kedvenc mesekönyvében, a Tatu és Patu-sorozat evős-főzős kötetében találkoztunk a spenótos palacsintával. Mivel a két golyófejű tesó máskülönben is sok furcsaságot csinál, azt hittük, az ő mókázós bolondériájuk csak, hogy spenót kerül a palacsintába.

Aztán kiderült, hogy ez egy teljesen létező, a hétköznapi életben, mindennapokban is fogyasztott étel a skandináv országokban. Olyasmi, mint egy amerikai palacsinta, kicsi, pufi, levegős, de a tésztája nagyon lágy, mégis sokkal laktatóbb a miénknél. A spenóttól nem csak a színe lesz vicces, de az állaga is nedvesebb, az ízén viszont egyáltalán nem lehet érezni. 

Így nem érződik a spenót íze

Többféle spenótos palacsintarecept létezik, ebbe a tojások mellett túlérett banánok is kerülnek, amitől enyhén édeskés lesz az íze. Valószínűleg ezek a banánok a felelősek azért is, hogy a spenótot nem is érezni ki belőle. 

speno_tos_palacsinta.jpg

Friss és mélyhűtött spenóttal is ugyanúgy el lehet készíteni, annyi a különbség, hogy a kész spenótpüré használatakor nem kell előmosni, darabolni a leveleket. Gyümölcsökkel és joghurttal a legjobb meg egy kis mézzel. 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6814687992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása