Félórás fűszeres bab-burger - A legfinomabb vega hamburgerpogácsa

Sági Zsófia 2019. május 2.

A zöldségekből készült pogácsa vagy tócsni az egyik legjobb alternatíva, ha a húst szeretnénk helyettesíteni, ugyanis szinte bármiből készülhet és bármilyen izgalmas alapanyaggal párosíthatjuk.

Múltkor céklapogácsára néztünk receptet, most viszont egy különleges, de nagyon egyszerű bab-burgert mutatunk nektek. Negyed óra az összeállítása és a sütése sem tart több ideig, úgyhogy egy villámgyors vacsora vagy ebéd lehet belőle.

babburger.jpg

Előétel vagy főétel

Ez az adag körülbelül 6 pogácsához elegendő, persze ez attól is függ, hogy mekkorákat szeretnénk készíteni - egészen apró kis falatkákat is süthetünk a masszából, ha előételnek szánnánk őket.

Az eredeti recept alapján fekete babból készül a burger, de nyugodtan helyettesíthetjük vörössel, vagy azzal a fajtával, amelyik a szívünknek legkedvesebb. 

Ha esetleg nem akarna összeállni a tészta, mert kisméretű volt a tojás, akkor vagy egy másik tojással vagy a bab főzővizével/a konzerv levével lehet formázhatóbbá tenni. Azonban vigyázzunk, nem tócsnit készítünk, úgyhogy nem folyós, hanem gyurmázható állagra van szükségünk.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr714781312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása