Roppanós zöldségek, krémes dresszing - Spárgás tésztasaláta

Sági Zsófia 2019. április 30.

Ez a friss, tavaszi saláta citromos-joghurtos öntettel a legjobb dolog, ami a spárgával történhet. Gyorsan készül és igen laktató is, mivel tészta is kerül bele.

Mind a zöldségek, mind a dresszing egy igazán friss, üde fogást eredményeznek. A lent található recept irányadó, hiszen pont az a szuper ebben a salátában, hogy nyugodtan ki lehet cserélni, el lehet hagyni egy-egy alapanyagot, az ízlésünknek megfelelően lehet variálni. 

spargasali.jpg

A dresszing is egy igen különleges ízkombinációból születik: görög joghurt, citromlé, fokhagyma és méz alkotja, de aki nem szereti különösebben az édes-sós ízek keveredését, hagyja el a mézet vagy csökkentse a mennyiségét. 

Ha szeretnénk tovább fokozni az izgalmakat, használjunk zöldséggel színezett tésztát, nem csak a tányér összképét színesíti tovább, az ízeiben is ad még egy pluszt az egész salátához. Ha lejár a spárgaszezon, nyugodtan lehet helyettesíteni zsenge zöldbabbal is, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8714738059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása