Villámgyors lazacos wellington brokkolival egybesütve - Így a gyerkőcök is megeszik

P. Szabó Fruzsi 2019. április 27.

A brokkoli iránti rajongásom továbbra is töretlen. Úgyhogy folyamatosan gyűjtöm az ötleteket, hogyan lehetne beépíteni ezt a remek, szuper egészséges zöldséget a mereven ellenálló családom étrendjébe.

A legújabb felfedezésem a lazacos expressz wellington, amit amúgy bármilyen zöldséggel felturbózhatunk. Jelen esetben a nem éppen népszerűségéről híres brokkolival próbáltam meg, és az eredmény minden várakozást felülmúlt.

A  spenótos brokkolifőzelék receptje után többen felvetették, hogy de mi van akkor, ha a család a spenótért sem rajong. Akkor ugyebár az egybeturmixolós ötlettel se lehet majd rászedni őket.

Nyilvánvalóan csodát tenni nem lehet.  De a következő brokkoli-furfang tényleg annyira zseniális, hogy még a legelutasítóbb aprónépeknek és apáknak is érdemes feltálalni. Az enyéim falták és dicsérték, úgyhogy dagadtam a büszkeségtől, na és persze örültem is módfelett, hogy a hűtőmben szomorúan árválkodó fél brokkolinak ilyen dicső vége lett. 

lazacwellington1.gif

Ha ez nem lenne elég - nekem amúgy elég lenne - újdonsült brokkolis kedvencem gyorsan megvan, pofonegyszerű elkészíteni és ráadásul még látványos is. Úgyhogy ha esetleg váratlanul szerveződik nálunk egy vendégség és hirtelenjében nem tudjuk, mit dobjunk össze, jusson eszünkbe a lazacos villámgyors wellington. Nem kell más hozzá, csak lazacfilé és leveles tészta. A töltelék kapcsán pedig egy kevés maradék zöldség és kreativitás. Az én verzióm hatványozottan a maradékfelhasználás jegyében készült. Mondom is mindjárt.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8214748453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása