A legszebb húsvéti terítékek – Egyszerű, de nagyon szépek

Sági Zsófia 2019. április 18.

Ahogyan karácsonykor, úgy húsvétkor sem mindegy, hogy milyen ünnepi asztal mellé ül a család. Ha már időt és energiát szánunk arra, hogy elkészítsük a húsvéti finomságokat, akkor az asztalterítéken se spóroljunk.

Elég pár szál virág, egy szép gyertya, egy különleges szalvéta vagy egy-két jó ötlet, hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk az asztalra. A húsvéti finomságok is sokkal jobban fognak mutatni egy színes, szép asztalon, mint egy egyszerű, fehér terítőn. 

A virág ereje

Tegyünk az asztal közepére egy szép, nagy csokor virágot, teljesen mindegy, hogy milyen fajtát, lehet tulipán, barka, de akár cserepes virág is - az egész terítéket fel fogja dobni. A váza helye ráadásul meghatározza az evőeszközök és a tányérok helyét is, harmóniát hoz létre az asztalon.

husveti_asztal.jpg

A virág színétől függően válasszuk ki a terítéket: ha színes, élénk színű virágot tettünk középre, akkor fehér vagy egyszínű terítéket használjunk, ha pedig fehér vagy halvány színű a virágunk, akkor színes étkészlettel dobjuk fel az asztalt. Ha bohém hatást szeretnénk elérni, akkor használhatunk a színes virágokhoz színes tányérokat is, de akkor a terítő mindenképpen fehér legyen.

Az eltérő színű tányérokat is variálhatjuk, legyen más a lapos-, mint a mélytányér, játsszunk a színekkel, de vigyázzunk az egyensúlyra, ne essünk túlzásba. 

Nézd meg a képgalériánkat, hogy milyen virághoz milyen terítéket társítanánk. 

Húsvétkor is legyen gyertya az asztalon

A gyertya minden ünnepi asztal kötelező eleme. Lehet egyszerű, díszes, vagy - az alkalomhoz illően - tojás alakú. Ha különleges formájú gyertyát vagy gyertyatartót választunk, ügyeljünk arra, hogy a hangulata, stílusa illeszkedjen a teríték többi részéhez.

Mi is készíthetünk gyertyát, ha belefér az időnkbe: a megtört, egész tojáshéjat alaposan tisztítsuk meg, öntsünk bele viaszt, dugjunk bele kanócot. Helyezzük őket egy tojástartóba apró virágok társaságában, és meg is van az ünnepi asztal éke - képgalériánkban láthatod a végeredményt.

A szalvéta a végtelen lehetőségek tárháza 

A szalvétával, ha papír, ha damaszt, nagyon sokféle formát és dekorációt tudunk készíteni. Formálhatunk belőle mintákat, például nyuszit, használhatunk színes, különleges szalvétagyűrűket, tehetünk mellé színes tojásokat, virágokat. 

A szalvéta színét is szabadon lehet variálni, lehet egyszínű, mintás, igazítsuk az étkészlet vagy a virág színéhez. Ha lehet, válasszunk inkább damasztszalvétát, az ünnepélyesebb, ráadásul többféleképpen tudjuk felhasználni, mint a papírt. Képgalériánkban több ötletet is mutatunk. 

Fotók: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4914700808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása