Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a frissen reszelt, ecetes torma. Főtt sonka és kalács mellé egészen fenomenális, de nem csak hideg ételekhez jó, forró levesben is megállja a helyét.
Ha egyszer elkészítitek ezt a levest, onnantól kezdve minden egyes húsvétkor meg fogjátok főzni. Kihagyhatatlan alaprecept, ha tormáról van szó, olyan klasszikus lesz belőle, mint a tormakrémmel töltött sonkatekercsből. Bár nincs jobb a hideg húsvéti tálnál, ebédre mindenki örülni fog egy jó forró, illatos levesnek.
Változatok az ízesítésre
A leves alapját a krumpli és a zöldségalaplé képezi, de akinél éppen van kéznél, használhat húsalaplevet is, azzal még ízesebb lesz. A krémes, selymes állagról a lágy habtejszín gondoskodik. Ízlés szerint lehet egy kis fehérbort is adni a leveshez, ha igazán különleges végeredményre vágyunk.
Bár sok recept ecetes tormát használ, ehhez a változathoz friss tormára van szükség, ezt kell lereszelni minél apróbb lyukú reszelőn. Ízlés szerint lehet növelni vagy csökkenteni a mennyiségét, mivel a főzés legvégén kerül a levesbe. Kóstolgatás után állítsuk be az ízeket.
Fotó: Getty Images