Ezek a keverem-kavarom sütemények a kedvenceim - lehet őket muffin-, torta- vagy kenyérsütő formában készíteni, a lényeg nem változik: egyszerűek, gyorsak és isteni finomak.
A narancskenyér után ez a zseniális kókuszkenyér lett az új favoritom. Kókuszreszelék és kókusztej kerül a puha, omlós tésztába, illetve egy kis édes málnalekvár bolondítja meg az összhatást.
A receptje nagyon egyszerű, csak minden hozzávalót össze kell keverni, egyiket a másik után. A sütési ideje körülbelül 70 perc, de mindenki ellenőrizze 50 perc után, mert sütőfüggő a dolog. Nagyon szaftos, finoman morzsálódós süteményt kell kapunk végeredményül.
Tipp az igazán édesszájúaknak
Ha nem lenne elég édes a tészta és a málnalekvár kombinációja, keverjük ki a receptben megadott mennyiségű tejet 2 evőkanál porcukorral, és öntsük a kókuszkenyér tetejére - de ezt tényleg csak az igazán édesszájúaknak ajánlom pluszban. A süteményt elkészíthetjük kuglófformában is, de akkor kicsivel kevesebb időt számoljunk a sütésre.
Fotó: Getty Images