Puha, szaftos kókuszkenyér édes málnalekvárral – 15 perc munka, csodás végeredmény

Sági Zsófia 2019. április 11.

Ezek a keverem-kavarom sütemények a kedvenceim - lehet őket muffin-, torta- vagy kenyérsütő formában készíteni, a lényeg nem változik: egyszerűek, gyorsak és isteni finomak.

A narancskenyér után ez a zseniális kókuszkenyér lett az új favoritom. Kókuszreszelék és kókusztej kerül a puha, omlós tésztába, illetve egy kis édes málnalekvár bolondítja meg az összhatást. 

kokuszkenyer.jpg

A receptje nagyon egyszerű, csak minden hozzávalót össze kell keverni, egyiket a másik után. A sütési ideje körülbelül 70 perc, de mindenki ellenőrizze 50 perc után, mert sütőfüggő a dolog. Nagyon szaftos, finoman morzsálódós süteményt kell kapunk végeredményül.

Tipp az igazán édesszájúaknak

Ha nem lenne elég édes a tészta és a málnalekvár kombinációja, keverjük ki a receptben megadott mennyiségű tejet 2 evőkanál porcukorral, és öntsük a kókuszkenyér tetejére - de ezt tényleg csak az igazán édesszájúaknak ajánlom pluszban. A süteményt elkészíthetjük kuglófformában is, de akkor kicsivel kevesebb időt számoljunk a sütésre. 

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr7914719565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása