Elképesztően omlós vajas-túrós kuglóf - 10 perc az összeállítása

Szász Eszter 2019. március 30.

A kuglóf nagyon egyszerű és finom sütemény. Gyorsan elkészíthető, rengeteg módon variálható, attól függ, mit teszünk bele. Én most egy túrós változatot sütöttem, ugyanis imádom a túrót, minden héten kerül belőle valami az asztalra, legyen az édes vagy sós.

Túró, a szuperélelmiszer

A túró a tejfehérje - kazein - kicsapásával készül a tejből. Talán nem is jut eszünkbe a hallatán a szuperélelmiszer szó, pedig tényleg az. Remek fehérjeforrás, mert koncentráltan tartalmazza a tej fehérjéit és ásványi anyagait. 100 gramm félzsíros túró majdnem kétszer annyit tartalmaz belőlük, mint egy pohár tej, ráadásként még kalciumban is gazdag.

Tízóraira, uzsonnára és sportolás utáni fehérjepótlásra is szuper. Ha valaki laktózérzékeny, a túró nem okoz majd neki problémát, mert a tejcukortartalma 20–40 százalékkal kevesebb, mint a tejé. Az élelmiszerüzletek polcain általában félzsíros és zsírszegény túró közül választhatunk. 

turoskugli.jpg

Süssünk túróból

A túrós kuglófot maximum 10 perc összeállítani. Az alapja egy egyszerű kevert tészta, amelybe túrót is teszek, ettől elképesztően omlós és fehérjében és tápanyagokban gazdag lesz. Nyugodtan használjunk minél zsírosabb fajtát. Én általában este sütöm meg, és némi kóstolgatás után reggelire és tízóraira csomagolok belőle magamnak és a gyerekeknek.

Fotó: Szász Eszter/SóBors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2214715061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása