Azoknak ajánlom ezt a receptet, akiknek eddig nem sikerült megbarátkozniuk a vöröslencsével. Nálam ez hozta meg az áttörést.
Szögezzük le, a vöröslencse szuper egészséges. Kiváló fehérjeforrás, mely tele van vassal, kalciummal, magnéziummal, A- és B-vitaminnal és még Omega 6 zsírsavban is gazdag.
Nem kell hosszú órákon át áztatni főzés előtt, mint a többi lencsefajtát, mégis könnyen emészthető, úgyhogy kisbabának is nyugodtan adhatunk belőle. Ráadásul hamar megfő. Röviden, a vöröslencse remek, fantasztikus, csodálatos. Mindenképp vigyük be az étrendünkbe.
A világmegváltó recept
Évekig mantráztam magamnak valami hasonlót, mikor elkészítettem egy-egy vöröslencsés receptet. Mégse ízlett soha a végeredmény. Akármit csináltam, mindig túlságosan fullasztónak éreztem a vöröslencsés ételeket. Érdekes módon a barna-, a zöld- vagy akár a feketelencsével nincs semmi bajom, sőt, kifejezetten kedvelem az ízüket.
Csak szegény vöröslencse nem tudta belopni magát a szívembe. Míg meg nem találtam az alábbi vöröslencseleves receptet. Ez ugyanis könnyű, picit pikáns és eszméletlenül finom - pedig semmi extra nem megy bele, csak egy kis paradicsom és répa. Nézzük is, hogy készül!
Fotó: Getty Images