Sűrű, pikáns vöröslencse leves - Fehérjedús, könnyű fogás

P. Szabó Fruzsi 2019. március 28.

Azoknak ajánlom ezt a receptet, akiknek eddig nem sikerült megbarátkozniuk a vöröslencsével. Nálam ez hozta meg az áttörést. 

Szögezzük le, a vöröslencse szuper egészséges. Kiváló fehérjeforrás, mely tele van vassal, kalciummal, magnéziummal, A- és B-vitaminnal és még Omega 6 zsírsavban is gazdag.

Nem kell hosszú órákon át áztatni főzés előtt, mint a többi lencsefajtát, mégis könnyen emészthető, úgyhogy kisbabának is nyugodtan adhatunk belőle. Ráadásul hamar megfő. Röviden, a vöröslencse remek, fantasztikus, csodálatos. Mindenképp vigyük be az étrendünkbe.

lencseleves4.gif

A világmegváltó recept

Évekig mantráztam magamnak valami hasonlót, mikor elkészítettem egy-egy vöröslencsés receptet. Mégse ízlett soha a végeredmény. Akármit csináltam, mindig túlságosan fullasztónak éreztem a vöröslencsés ételeket. Érdekes módon a barna-, a zöld- vagy akár a feketelencsével nincs semmi bajom, sőt, kifejezetten kedvelem az ízüket.

Csak szegény vöröslencse nem tudta belopni magát a szívembe. Míg meg nem találtam az alábbi vöröslencseleves receptet. Ez ugyanis könnyű, picit pikáns és eszméletlenül finom - pedig semmi extra nem megy bele, csak egy kis paradicsom és répa. Nézzük is, hogy készül!

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9614662057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása