Tojásos nokedli ecetes fejes salátával - Emiatt vártuk a legjobban a tavaszt

Ács Bori 2019. március 27.

Napsütés, madárcsicsergés és tojásos nokedli ecetes fejes salátával - nagyon nehéz lenne eldönteni, melyik miatt örülünk legjobban a tavasznak, de jelenleg ez utóbbi vezeti magasan a listát.

A tojásos nokedli egyáltalán nem illett a családunk repertoárjába, hiszen nem kiegyensúlyozottan tápláló, voltaképp két köret egymás mellett - ezért én felnőttként ettem életemben először, pedig a legtöbb ember számára ez egy nosztalgikus, gyerekkori étel. Ennek ellenére ugyanúgy imádom, mintha harmincéves viszony fűzne hozzá. 

Szeretjük, de nem beszélünk róla

Szerintem úgy a legjobb, ha az ecetes lé vegyül a nokedlivel, de ez lehet, hogy a végletekig fokozza ennek az ételnek az értelmezhetetlenségét, olyasmi, mint a túrós csusza pörccel és kristálycukorral vagy a gyorséttermes vaníliafagylalt sült krumplival. Szeretjük, de nem beszélünk róla.

toja_sos_nokedli.jpg

Nokedlit készíteni egyszerű, de rá kell érezni az ideális, se nem folyós, se nem kemény állagú tésztára, és a szaggatáshoz is kell némi egészséges karizom. Az ecetes fejes salátához csak egy jó öntet és nagyon friss saláta kell.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6614708935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása