Pehelykönnyű túrós pite omlós kelt tésztából, habos krémmel

Szász Eszter 2019. március 18.

Csak még egyet eszem, jó? Ugye alig van benne cukor? Ezek a mondatok az én számból hangzottak el a negyedik túrós lepény elfogyasztása után. Azzal nyugtattam a lelkiismeretemet, hogy ilyen mértékű süteményfogyasztás csak nagyon ritkán van az életemben. 

Túrós édességből sosem elég. Mindig meg tudok kóstolni egy olyan változatot, ami ízélményben felülírja az addig ismerteket. A túró annyira sokoldalúan felhasználható, hogy én azt is elviselném, ha minden héten ebből az alapanyagból kerülne valami az asztalra.

pehelykonnyu_turos1200x800.JPG

Ne tévesszen meg senkit, hogy a súlyát tekintve ez a sütemény tényleg pehelykönnyű - és a tészta helyett a töltelék dominál benne -, ennek ellenére elég cukros ahhoz, hogy ne tekintsük diétásnak. De hát mit számít a diéta egy ilyen túrós piténél: a tésztája omlós, a túrókrém habkönnyű, az egész olyan ízorgia, hogy már a receptet lejegyezve is nehéz uralkodnom magamon. 

Tipikus nagymamarecept, úgyhogy ha generációk adják át egymásnak az elkészítés módját, mindig figyeljünk, hogy pontosan írjuk le az arányokat. Bár a pehelykönnyű pite kelt és gyúrt tésztából áll, mégsem bonyolult az elkészítése. 

 Fotó: Szász Eszter Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr814677478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása