Vaníliával átforgatott banán édes, pirított rizzsel - Maradékfelhasználás édesszájúaknak

P. Szabó Fruzsi 2019. március 15.

A hűtőben felejtett  basmati-, esetleg jázminrizs - egy kis banánnal megspékelve - desszertként született újjá a maradékfelhasználás jegyében. Egy punnyadós vasárnapra ideális választás ez a recept.

Gyakran készítek rizst, de valamilyen érthetetlen oknál fogva sose tudom belőni az ideális mennyiséget. Vagy túl keveset főzök, vagy - ezt elkerülendő - túl sokat, ami aztán megmarad, bekerül a hűtőbe, és majd lesz vele valami alapon ott marad.

piritottrizsbanan1.gif

Ezért is örültem meg ennek a receptnek, amelyben a maradék rizs értelmet nyer. Édesen, gyümölcsösen, ötperces nassolnivaló formájában.

Hozzáteszem, nem vagyok nagy banánfogyasztó és a törpéimnek se szívesen adom, mert a banán nagyon sokat utazik, mire elér hozzánk. De néha-néha - főleg az ínséges tavaszváró időszakban  - megesik, hogy elcsábulok, és veszek egy keveset.

piritottrizsedes.jpg

Leggyakrabban sütibe, kásába, smoothie-ba keverem, és mindig teszek mellé valami jó kis melegítő fűszert, egy kevés fahéjat vagy nagy kedvencemet, a vaníliát. Ennek szellemében jöjjön a recept.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1214674959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása