Fokhagymás vajjal dúsított, egészben sült krumpli - Sajt is van a tetején

Sági Zsófia 2019. március 6.

A krumplit ezerféleképpen el lehet készíteni: mindig kísérletezem az ízekkel, állagokkal és a sütési módszerekkel. Legutóbb ezt a fokhagymás, vajas, mozzarellás verziót készítettem el, és azt hiszem, mostantól mindig így fogom sütni a krumplit. 

A burgonyákhoz a Hasselback-módszert alkalmaztam, a hajszálvékonyan bevagdosott krumplik sokkal ízesebbek lettek, mintha csak rájuk szórtam volna a fűszereket. A fokhagymás vaj beleolvad a krumpli belsejébe, a fűszerek beleivódnak a húsába. 

fokhagymasvajaskrumpli.jpg

Én azok közé az emberek közé tartozom, akik utálnak krumplit pucolni: néha inkább készítek más köretet, minthogy nekiálljak vele bíbelődni. Na, hát ennél a receptnél erről szó sincs - egyszerűen csak meg kell mosni a krumplikat, a héja nyugodtan rajta maradhat, és már mehetnek is a sütőbe. Ehhez a recepthez újkrumplira vagy kis méretű, sütni való burgonyára van szükség.

A hajszálvékonyra vágott szeletek közé fokhagymával és olívaolajjal dúsított vaj kerül, amit a sütési idő felénél egy kis mozzarella, a tálalásnál pedig friss petrezselyem bolondít meg. Az eredmény egy kívül ropogós, belül omlós, szaftos krumpli lesz, ami mellé nincs szükség semmilyen kiegészítőre. 

Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5414640826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása