Sokak kedvencét, a brownie-t most aprósütemény formájában hoztuk el nektek - tökéletes vendégváró, mindenkinek jutni fog a kívül ropogós, belül krémes kekszekből.
Az, hogy ez a sütemény csokoládéban gazdag, enyhe kifejezés - 340 gramm étcsokoládé és még majdnem 100 gramm csokoládécsepp kerül a tésztájába.
A sütemény, azon kívül, hogy keksz formában készül, nem sokban különbözik a hagyományos brownie-tól - mivel azonban csokoládécsepp is kerül bele, az amerikai csokis kekszre is hajaz.
A nyers masszát sokáig kell keverni - lehet, hogy első olvasásra felesleges lépésnek tűnik, de rá kell szánni az időt. Az alapos keveréstől lesz a tojás habos és krémes, amitől a kekszek - a sok csokoládé ellenére - puhák és könnyűek lesznek.
Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, egyedül a tészta pihentetésére kell időt szánni - ez garantálja, hogy könnyebben tudjunk dolgozni a ragacsos masszával. Pihentetés után sem lesz teljesen szilárd, úgyhogy ne kézzel, hanem fagylaltkiszedővel vagy kanállal adagoljuk a tésztát a sütőpapírra.
Fotó: Getty Images