Csupa csoki brownie-keksz: kívül ropog, belül krémes

Sági Zsófia 2019. március 6.

Sokak kedvencét, a brownie-t most aprósütemény formájában hoztuk el nektek - tökéletes vendégváró, mindenkinek jutni fog a kívül ropogós, belül krémes kekszekből.

Az, hogy ez a sütemény csokoládéban gazdag, enyhe kifejezés - 340 gramm étcsokoládé és még majdnem 100 gramm csokoládécsepp kerül a tésztájába. 

browniekeksz.jpg

A sütemény, azon kívül, hogy keksz formában készül, nem sokban különbözik a hagyományos brownie-tól - mivel azonban csokoládécsepp is kerül bele, az amerikai csokis kekszre is hajaz. 

A nyers masszát sokáig kell keverni - lehet, hogy első olvasásra felesleges lépésnek tűnik, de rá kell szánni az időt. Az alapos keveréstől lesz a tojás habos és krémes, amitől a kekszek - a sok csokoládé ellenére - puhák és könnyűek lesznek.

Nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, egyedül a tészta pihentetésére kell időt szánni - ez garantálja, hogy könnyebben tudjunk dolgozni a ragacsos masszával. Pihentetés után sem lesz teljesen szilárd, úgyhogy ne kézzel, hanem fagylaltkiszedővel vagy kanállal adagoljuk a tésztát a sütőpapírra.

Fotó: Getty Images 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9214633872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása